Menu

Fotografie cursus voor beginners

2 september 2016

Extra cursus in November!

Je gaat het pas zien als je het door hebt (J. Cruijff)

Ook zo’n mooie fotocamera thuis maar geen idee waar al die knopjes voor zijn? Haal je camera uit de kast, schrijf je in voor mijn cursus en leer hoe leuk fotograferen is!

In 3 middagen neem ik je mee in de basisbeginselen van de fotografie en leer je deze toe te passen op jouw eigen camera. We bespreken de theorie, oefenen hiermee en gaan er samen op uit om te fotograferen.

Opzet cursus

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Je neemt je eigen camera mee naar de lessen zodat je ter plekke kunt oefenen. Je bereidt de lessen voor door thuis opdrachten te maken. Naast de theorie kijken we naar compositie en bespreken we verschillende foto’s. Wat maakt een foto mooi of interessant?

Dag 1

Eerste kennismaking met elkaar en de binnenkant van de camera. We bespreken een deel theorie (sluitertijd, diafragma, iso en witbalans) en oefenen hiermee. Na deze dag werk je thuis een opdracht uit voor de volgende cursusdag.

Dag 2

We beoordelen elkaars opdrachten en duiken verder de theorie in. We bespreken het verband tussen sluitertijd/diafragma/iso en kijken naar de belangrijkste richtlijnen voor een mooie compositie. We sluiten af met ‘wat zit waar’ op mijn camera? Ook na deze dag werk je thuis een opdracht uit.

Dag 3

Op deze dag komt alles samen. Met alle cursisten gaan we fotograferen op een inspirerende locatie.

De groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven op Amsterdam IJburg bij de Tempel van Alledag (Jan Vrijmanstraat 339). Voorwaarde om mee te doen aan de cursus is dat je beschikt over een spiegelreflexcamera of een systeemcamera waarbij je sluitertijd, diafragma en iso kunt instellen.

Data

Groep 1: zaterdag 1 oktober (13.00-17.00 uur), zaterdag 15 oktober (13.00-17.00 uur) en zaterdag 29 oktober (10.00 – 13.00 uur)

Groep 2: zondag 30 oktober (13.00-17.00 uur), zaterdag 12 november (13.00-17.00 uur) en zaterdag 26 november (10.00-13.00 uur)

Prijs: € 175,- incl BTW
Deze prijs is inclusief een reader en drinken op de cursuslocatie.

Aanmelden

Stuur een mail naar m_teeken@hotmail.com met daarin de groep waar jouw interesse naar uit gaat. Heb je een voorkeur voor andere dagen dan hoor ik het ook graag. Voor vragen of meer informatie over de cursus, bel gerust naar 06-29731905.
Ik hoop je snel te ontmoeten bij één van mijn cursussen!