Menu

In het oog van de storm

19 januari 2015  |  Nieuws

oog van de stormklVrijdag 16 januari jl. opende Marijn de meditatie met een paar vragen en overdenkingen. In wat voor tijd en wereld leven wij? Hoe moet je omgaan met het nieuws, alles wat er op je af komt. Misschien wil je wel in je bed blijven met je kussen over je hooft, maar dat houd je ook niet lang vol. Hoe kun je een kracht van binnenuit blijven voelen, levenskracht, die ook een grens stelt aan wat er aan beelden en onheilstijdingen wordt rondgestuurd.

Dat kan, en samen in de stilte zitten helpt. Leven in 2015 is mooi als je ook het goede ziet en met elkaar hoopvolle initiatieven steunt en initieert. Dat zijn dan initiatieven die energie en hoop verspreiden, wijzen op bronnen en levenshoudingen die verbondenheid en andere manieren van samenleven aanwijzen. die ons uitnodigen om met elkaar andere wegen te gaan bewandelen.

Een goede insteek voor al het moois dat ons samenbrengt in de tempel van alledag.  Ik ben benieuwd wat er in de komende tijd allemaal zichtbaar wordt van de initiatieven die nu in voorbereiding zijn.

Voor iedereen: veel geluk in 2015!

Marcel